Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик или Климатроник

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик или Климатроник

Имам голямо желание да притежавам един от тия италиански екземпляри(модела 155), но освен всичко което четох тук по форума ме вълнува кое е по надеждно: климатика или климатроника. До колкото знам климатика дава само студено на принципа на хладилника. Единственото което се регулира е сиалта на вятъра . При климатроника има контролер на който се задава температура и вече той управлява топлото и студеното и смесването им. Та кое е по-подходящо да има в колата?

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

ми кво да ти кажа. кое е по-добре да гледаш черно бял или цветен телевизор. пък и от чист климатик много лесно се настива
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Да ама на чистия климатик ги няма пожечето електронни джуджавки за управлението. Ако ти се прецаке нещо управлението на климатроника дали няма да се видиш в приключение ?
      Иначе климатроника си е по- доброто естествено.
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

е да де цветен или чернобял телевизор

аз като сам с климатроник какво ми е
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Има и друга италианска измислица - Термотроник. Аз съм така - ако искаш топло само си нагласваш температурата и става мн яко. Иначе е като парното на жигула.

Колкото и да са приключенията - климатроника е по-добър избор според мен.

Comment

И ако закъсаш с осветлението на панела на климатроника се обади
            Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
            Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

здр. колега аз имам проблем с осветлението на климатроника. Кажи какво да направя . Благодаря предварително.
              alfa romeo 155 2,5 td 125 ks

Comment

Първоначално публикувано от Ivan Petkov
                здр. колега аз имам проблем с осветлението на климатроника. Кажи какво да направя . Благодаря предварително.
                Не ти свети въобще ли ?? Дай малко подробности.
                Ако не свети от Конрад 1 поялник за 2,50 лв 8W /12V като химикалка е. Презапояват се 3 или 4 диода SMD .Осветлението на бутоните е реализирано със светодиоди.Захранването им минава през тези 3 или 4 диода./ им модели с 3 диода има и с 4 бр./
                Осветлението на дисплея е с ел.лампи .
                Ако обаче не си запоявал намери някой който може да презапоява или в сервиз за GSM. Дай е-маил ще ти пратя снимки на таблото за да си в час кое трябва за се презапои.
                Изивнявай за закъснението но не бях влизал скоро.
                Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Ето снимка:

Alfa Romeo 155 1.8TS
                  Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

благодаряти сам ще я оправя

Comment

ivanpetkov1982@abv.bg прати нещо друго интересно ако имаш

Comment

Първоначално публикувано от Ivan Petkov
                        благодаряти сам ще я оправя
                        Смукни 1 валидолче предварително, че е много пипкава работата.
                        Малко съвети:
                        Запоявай само с колофон и тинол ф 0,5-0,8 мм. Имай в предвид , че краишата на диодите са много окислени.
                        Не задържай поялника, че се отпоява и другият край на диода.
                        Дръж до себе си и мултицет за да измериш след запояване да не си обърнал посоката на диодите /, ако се разпоят и от 2 те страни/.
                        Въоръжи се и с 1 пинсета с много тънки накрайници.
                        При мен са 4 диода последователно.
                        Още 1 съвет - и така и така си свалил панела - смени и ел.крушки .Дори и да са изправни са потъмнели/ почернели/.
                        Сега като гледам панела вечер ми се иска да шунтирам 4 я диод / осветлението на бутоните е слабичко/.

Comment

всичко океи ама как се сваля тоя панел

Comment

Working...
                          X